- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- #1
- Katılım
- 2 Aralık 2024
- Konular
- 189
- Mesajlar
- 224
- Reaksiyon puanı
- 27
- Puanları
- 18
- Konum
- Türkiye
- Web sitesi
- www.hebele.net
- Cinsiyet
- Erkek
Android telefonunuz neden kendi kendine bir şeylere tıklıyor ve bu sorun nasıl düzeltilir?
Android telefonunuz çeşitli nedenlerle kendi kendine bir şeylere tıklamaya başlayabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, çatlamış ekranlar, düşük kaliteli şarj kabloları ve diğer faktörler "hayalet dokunuşlara" neden olur. Bu hayalet dokunuşlar telefonunuzun düzenli kullanımını engeller ve kişilerinizdeki kişileri bilginiz olmadan aramak gibi sinir bozucu olaylara neden olur. Bu, amiral gemisi modellerden en sevdiğimiz bütçe telefonlarına kadar tüm Android telefonlarda olabilir .Bu kılavuz, Android telefonunuzun neden kendi kendine bir şeylere tıkladığını açıklıyor. Ayrıca, her bir sorunu nasıl çözeceğinizi ve telefonunuzu tekrar çalışır duruma nasıl getireceğinizi de anlatıyoruz. Hayalet dokunuşlar, özellikle Android telefonunuz şarj olmadığında , diğer sorunların yanında sıklıkla ortaya çıkar.
Çatlak bir ekran, parçacıkların ekranın altına girmesine izin verir
Android telefonunuzda en ufak çatlaklar bile hayalet dokunuşlara neden olabilir. Ekrandaki çatlaklar veya ekran ile telefonun kılıfı arasındaki boşluklar, toz veya diğer parçacıkların içeri girmesine izin verebilir. Bu parçacıklar telefonunuzun ekrana dokunduğunuzu düşünmesine neden olabilir.Android telefonunuz çatlak bir ekran nedeniyle her seferinde aynı alana tıklayabilir. Telefonunuzu dikkatlice inceleyin. Bir çatlak görürseniz, telefonunuzun ekranını değiştirin. Telefonunuz garanti kapsamındaysa, telefonunuzun üreticisinden ekranınızı değiştirmesini isteyebilirsiniz. Aksi takdirde, ekran değişimi için bir servis merkezine götürün.
Ekranınızda yabancı parçacıkların birikmesi
Toz, kir, gres, su ve diğer yabancı parçacıklar telefonunuzun dokunmatik ekranına müdahale edebilir. Genellikle bu, telefonunuzun gerçek girdileri tanımasını engeller. Ancak, yeterli birikme varsa, telefonunuz bu parçacıkların hareketini hayalet dokunuşlar olarak tanıyabilir.Düşük kaliteli veya uyumsuz şarj aksesuarlarının kullanılması
Ucuz veya kalitesiz şarj kabloları, dokunmatik ekranı da dahil olmak üzere telefonunuzu etkileyebilecek aşırı elektriksel gürültü veya parazit üretebilir. Telefonunuza zarar vermemek için her zaman telefonunuzun üreticisinden veya itibarlı bir üçüncü taraftan kaliteli bir şarj kablosu kullanın.Düşük kaliteli kablolar, şarj sırasında dokunmatik ekran parazitinin en yaygın nedenidir, ancak saygın markaların aksesuarları sorunlara neden olabilir. Kullandığınız şarj cihazının cihazınızın voltaj özelliklerine uygun olduğundan emin olun. Cihazınız, bağlı bir aksesuarın hasara neden olabileceğini düşünürse dokunmatik ekranı otomatik olarak devre dışı bırakabilir.
Bu durumlardan herhangi birinde, telefonunuzu şarjda değilken ve farklı bir şarj cihazı kullanarak kullanarak sorunun kaynağını tespit edin.
Kırık veya yanlış takılmış bir ekran koruyucu yabancı unsurların içeri girmesine izin verir
Ekranınızdaki çatlakların hayalet dokunuşlara neden olması gibi, ekran koruyucunuzdaki çatlaklar da toz ve diğer parçacıkların içeri girmesine izin verir. Ekran koruyucunuzda boşluk veya çatlak olup olmadığını kontrol edin ve bulursanız çıkarın.Uygulama sırasında hava, nem, toz ve diğer parçacıklar ekran koruyucunuz ile telefon ekranı arasında sıkışabilir. İyi kaliteli ekran koruyucular, ekran koruyucunuz ile telefonunuzun ekranı arasında öğelerin sıkışmasını önlemek için talimatlar ve bir aplikatör sağlar. Bu talimatları dikkatlice izleyin. Hayalet dokunuşları önlemek için bir adımı atlamayın.
Yavaş performans girdileri geciktirir
Android telefonunuz kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra kendi kendine tıklama sorunu yaşıyorsa, bunun nedeni telefonunuzun normal gereksinimleri çalışırken girdilerinizi işlemekte zorlanması olabilir.Performans sorunları nedeniyle oluşan hayalet dokunuşlar, birkaç saniye gecikmeli düzenli girişlerdir. Performans sorunlarını gidermek ve performansla ilgili hayalet dokunuşlarınızı durdurmak için bu ipuçlarını izleyin . Bazen, basit bir yeniden başlatma bu sorunu geçici olarak durdurmak için yeterlidir.
Aşırı ısınan bir telefon ekrana müdahale eder
Aşırı ısınan bir telefon performansını düşürebilir ve ekran gibi öğelere zarar verebilir. Telefonunuzu doğrudan güneş ışığına bırakmak veya zorlu uygulamalar çalıştırmak aşırı ısınmaya neden olabilir ve Android telefonunuzun girdileri yanlış kaydetmesine yol açabilir.Android telefonunuzda hayalet dokunuşlar fark ederseniz ve dokunulduğunda sıcak hissederseniz, şarj cihazından çıkarın, kapatın ve rahatça tutulabilene kadar serin bir yerde bırakın. Aşırı ısınma telefonunuzun ekranında kalıcı hasara neden olabilir. Telefonunuzun geri kalanı normal şekilde çalışırken hayalet dokunuşlar fark ederseniz, sorunu çözmek için bir servis merkezine götürün.
Yazılım hataları, uygulama güncellemeleri veya kötü amaçlı yazılımlar yanlış girdileri kaydeder
Modern Android telefon üreticilerinin telefonunuzun kendi kendine bir şeylere tıklamasına neden olan güncellemeler yayınlaması nadirdir, ancak bu olabilir. Telefonunuz için yeni bir güncelleme yükledikten sonra hayalet dokunuşlar fark ederseniz, önceki bir güncellemeye geri dönün veya sorunu düzelten yeni bir güncelleme olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Android telefonunuz güncellemeleri otomatik olarak kontrol etmelidir, ancak manuel olarak kontrol etme yöntemi şu şekildedir:- Ayarlar uygulamasını açın .
- Aşağı kaydırın ve Sistem'e dokunun .
- Sistem güncellemesi'ne dokunun .
- Güncellemeleri kontrol et'e dokunun .
- Play Store uygulamasını açın .
- Ekranınızın sağ üst köşesindeki profil fotoğrafınıza dokunun .
- Açılan pencereden Uygulamaları ve cihazları yönet seçeneğine dokunun .
- Mevcut Güncellemeler menüsünün altından Tümünü güncelle'ye dokunun .