- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- Konular
- 189
- Reaksiyon puanı
- 27
- Web sitesi
- www.hebele.net
iPad nasıl hızlandırılır sorusuna yanıt bulmak, eğer yavaşlamanın sebebi donanımsal değilse oldukça kolaydır. Özellikle eski model iPad tabletlerde donanımın performansı yavaşlatması ve güncellenen işletim sistemlerinin daha fazla performans gerektirmesi, çözümü zor hale getirebilir. Ancak iPad hızlandırmak için donanım harici problemlerin çözümü son derece kolay bir kaç adımın takip edilmesinden ibarettir. iPad hızlandırma yollarını detaylı olarak, yapabileceğiniz şeyleri adım adım sıralamak sureti ile sizlerle paylaşacağız.
iPad hızlandırma yollarından bir diğeri de tabletinizi tamamen kapatıp açmaktır. Böylece geri planda çalışan ve bilmediğiniz tüm uygulamalar kapanmış olur. Geçici bellek silindiği için yeniden açıldığında cihazınız daha hızlı çalışır hale gelecektir. Bunun için Güç düğmesine bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır. Ardından yeniden güç düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda tabletinizin açılmasını sağlamış olursunuz. Genellikle tabletler çok sık kapatıp açılmaz. Ancak bu işlem performansın arttırılması yönünde önemli bir etkiye sahiptir.
Yavaşlayan iPad'ın neden bu hale geldiğini kontrol etmek için kullandığınız internet bağlantısının ne kadar sağlıklı olduğunu da kontrol etmelisiniz. iPad pek çok işlemi sahip olduğu internet bağlantısı ile gerçekleştirmektedir. Eğer bağlantınız yavaş ise hiç bir sorunu bulunmamasına karşın tabletiniz de yavaş olabilir.
iPad nasıl hızlandırılır sorusunun yanıtlarından bir diğeri de, cihaz içerisinde kullanılan işletim sisteminin güncel olup olmadığının kontrol edilmesinin gerekliliğidir. İşletim sistemleri, cihazlardaki problemleri çözecek şekilde güncellenmektedirler. Dolayısı ile tabletinizde güncel olmayan işletim sistemi kullanıyorsanız, yavaşlamanın sebebi bu olabilir. Buna ek olarak kullandığınız uygulamanın kullanmakta olduğunuz işletim sistemi ile uyumlu olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Yeni bir işletim sistemi güncellemesi olup olmadığını kontrol etmek için cihazınızın Ayarlar menüsüne girerek buradan Genel'i seçip, sonra da işletim sistemi güncellemesi olup olmadığını gözden geçirebilirsiniz.
Denenebilecek bir diğer yöntem de, iPad'ın saklama alanının ne kadar olduğunun kontrolünü sağlamaktır. Bunun için Ayarlar menüsüne girilerek Genel altında bulunan iPad Saklama Alanı kontrol edilebilir. Tabletinizin özellikleri ve kullanım kolaylığı oldukça iyidir ki, sizin aklınıza muhtemelen saklama alanı kontrolünü gerçekleştirmek gelmez. Ancak saklama alanı daralan iPad'ların performansları düşebilir. Bu nedenle gereksiz uygulama ve dosyaları silmek size cihazınızın hızlanması bakımından avantaj sağlayacaktır.
iPad hızlandırma yollarından bir diğeri de çalışan uygulamaları arka planda yenileme özelliğini kapatmaktır. Bu şekilde, kullanmadığınız uygulamaların yenilenmesini önlemiş ve internet içeriği yüklenmesini engellediğiniz için de gereksiz internet kullanımı ve performans düşüklüğünü engellemiş olursunuz.
Sürekli kullanıp, kapatmaya gerek duymadığınız iPad zaman zaman yavaşlar ve bunu çözmekte zorlanabilirsiniz. İşte iPad hızlandırmak için deneyeceğiniz yollar.
iPad nasıl hızlandırılır, iPad hızlandırma yolları, iPad hızlandırmak için.
iPad Hızlandırma Yolları
iPad hızlandırmak için yapmanız gereken ilk şey, çalışan tüm programları kapatmaktır. Sadece bir programı kapattığınızda dahi tabletinizin hızlandığını görüyorsanız, muhtemelen iPad bellek sorunu yaşıyordur. Bu sorunlar genellikle uygulamalar tam olarak kapatılmadığından ve geri planda gereksiz yere çalışmalarından kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Uygulamadan çıkmak için Home tuşuna bastığınızda, onun sizi ana ekrana döndürdüğü ve dolayısı ile sizin, uygulamanın tamamen kapandığını düşünmeniz normaldir. Ancak uygulama geri planda çalışıp, gereksiz güç sarf ediyordur. Bu nedenle Home tuşuna bir kere değil, iki kere basmalısınız. Ancak bu şekilde uygulamanın geri planda çalışıp performans sarfiyatı yapmadığından emin olabilirsiniz. Siz Home tuşuna iki kere bastığınızda, karşınıza, iPad içerisinde o anda çalışan tüm uygulamalar çıkar. Bu uygulamalardan kapatmak istediğinizin üzerine gelip yukarı doğru kaydırdığınızda ise onu tamamen kapatmış olursunuz.iPad hızlandırma yollarından bir diğeri de tabletinizi tamamen kapatıp açmaktır. Böylece geri planda çalışan ve bilmediğiniz tüm uygulamalar kapanmış olur. Geçici bellek silindiği için yeniden açıldığında cihazınız daha hızlı çalışır hale gelecektir. Bunun için Güç düğmesine bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır. Ardından yeniden güç düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda tabletinizin açılmasını sağlamış olursunuz. Genellikle tabletler çok sık kapatıp açılmaz. Ancak bu işlem performansın arttırılması yönünde önemli bir etkiye sahiptir.
Yavaşlayan iPad'ın neden bu hale geldiğini kontrol etmek için kullandığınız internet bağlantısının ne kadar sağlıklı olduğunu da kontrol etmelisiniz. iPad pek çok işlemi sahip olduğu internet bağlantısı ile gerçekleştirmektedir. Eğer bağlantınız yavaş ise hiç bir sorunu bulunmamasına karşın tabletiniz de yavaş olabilir.
iPad nasıl hızlandırılır sorusunun yanıtlarından bir diğeri de, cihaz içerisinde kullanılan işletim sisteminin güncel olup olmadığının kontrol edilmesinin gerekliliğidir. İşletim sistemleri, cihazlardaki problemleri çözecek şekilde güncellenmektedirler. Dolayısı ile tabletinizde güncel olmayan işletim sistemi kullanıyorsanız, yavaşlamanın sebebi bu olabilir. Buna ek olarak kullandığınız uygulamanın kullanmakta olduğunuz işletim sistemi ile uyumlu olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Yeni bir işletim sistemi güncellemesi olup olmadığını kontrol etmek için cihazınızın Ayarlar menüsüne girerek buradan Genel'i seçip, sonra da işletim sistemi güncellemesi olup olmadığını gözden geçirebilirsiniz.
Denenebilecek bir diğer yöntem de, iPad'ın saklama alanının ne kadar olduğunun kontrolünü sağlamaktır. Bunun için Ayarlar menüsüne girilerek Genel altında bulunan iPad Saklama Alanı kontrol edilebilir. Tabletinizin özellikleri ve kullanım kolaylığı oldukça iyidir ki, sizin aklınıza muhtemelen saklama alanı kontrolünü gerçekleştirmek gelmez. Ancak saklama alanı daralan iPad'ların performansları düşebilir. Bu nedenle gereksiz uygulama ve dosyaları silmek size cihazınızın hızlanması bakımından avantaj sağlayacaktır.
iPad hızlandırma yollarından bir diğeri de çalışan uygulamaları arka planda yenileme özelliğini kapatmaktır. Bu şekilde, kullanmadığınız uygulamaların yenilenmesini önlemiş ve internet içeriği yüklenmesini engellediğiniz için de gereksiz internet kullanımı ve performans düşüklüğünü engellemiş olursunuz.
Sürekli kullanıp, kapatmaya gerek duymadığınız iPad zaman zaman yavaşlar ve bunu çözmekte zorlanabilirsiniz. İşte iPad hızlandırmak için deneyeceğiniz yollar.
iPad nasıl hızlandırılır, iPad hızlandırma yolları, iPad hızlandırmak için.