Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

Rehber Plesk Panel Alan Adı Ekleme

Anlatım, öğretim, ders, kurulum, v.s

admin

www.hebele.net
Kurucu
6
HBL RANK
Konular
381
Reaksiyon puanı
334
Web sitesi
www.hebele.net
Plesk panelli sunucularınızda alan adı eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Tarif edilen plesk panel görünümü: Servis Sağlayıcısı görünümü

İlk olarak plesk panelimize giriş yapın. Sol menüde bulunan Alan Adları seçeneğine tıklayın.

plesk-alan-adi-ekleme-1.webp

Açılan sayfada Alan Adı Ekleyin butonuna tıklayın.

plesk-alan-adi-ekleme-2.webp

Butona tıkladıktan sonra sol taraftan seçenekler menüsü gelecek bu alandan Boş internet sitesi veya isteğinize göre seçim yapabilirsiniz bu makalemizde boş internet sitesi seçeneğiyle devam ediyoruz işleme.

plesk-alan-adi-ekleme-3.webp

Daha sonra açılan pencerede ilgili formları aşağıdaki doldurarak aşağıda bulunan Alan Adı Ekleyin butonuna tıklayın.

plesk-alan-adi-ekleme-4.webp

Evet alan adımız plesk panelimize başarıyla eklendi.

plesk-alan-adi-ekleme-5.webp

Daha sonra alan adınızın yönetim paneline girerek aşağıdaki özel name server oluşturmanız gerekiyor.

ns1.alanadiniz.com => ip adresiniz

ns2.alanadiniz.com => ip adresiniz

Özel alan adı oluşturduktan sonra mevcut name server adreslerinizi ns1.alanadiniz.com – ns2.alanadiniz.com olarak güncellemeniz yeterli olacaktır.

DNS ayarlarında sorun olup olmadığını intoDNS: checks DNS and mail servers health sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Geri