- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- Konular
- 189
- Reaksiyon puanı
- 27
- Web sitesi
- www.hebele.net
Depolama alanı, masaüstü bilgisayar, akıllı telefon veya sunucu olsun, sınırlıdır. Mevcut kapasiteyi belirli bir verimlilik düzeyiyle kullanmak, sürücülerinizden daha fazla yararlanmanıza yardımcı olacaktır. Windows 11 ve diğer işletim sistemleri için bu, geri dönüşüm klasörlerini boşaltmayı, istenmeyen uygulamaları veya oyunları kaldırmayı, harici bir sürücü veya ağa bağlı depolama (NAS) muhafazasını kullanmayı ve daha iyi performans için SSD'lere yükseltmeyi içerir.
Çöpleri her iki haftada bir temizlemeyi düzenli bir alışkanlık haline getirin. Bu, sürücülerinizde yer açmaya yardımcı olur ve her şeyin düzenli ve temiz kalmasını sağlar.
Çöp kutusunu boşalt
Dosyalar silindiğinde, işletim sistemine bağlı olarak geri dönüşüm veya çöp kutusu olarak bilinen yere taşınırlar. Bu, işletim sistemi içindeki bir klasörden bir dosyayı kaldırmak ile kalıcı silme arasında bir arabellek sağlar. Bu, yanlışlıkla silinen dosyaları kurtarmak, veri kaybını önlemek ve istenmeyen silmelere karşı koruma sağlamak için bir penceredir. Ayrıca, dosyalar henüz depolama sürücüsünden/sürücülerinden silinmediği için yer kaplar. İşletim sisteminiz bu kutuyu otomatik olarak temizleyecek şekilde yapılandırılmadığı sürece, tüm "silinen" dosyalar kalır ve yer kaplar.Çöpleri her iki haftada bir temizlemeyi düzenli bir alışkanlık haline getirin. Bu, sürücülerinizde yer açmaya yardımcı olur ve her şeyin düzenli ve temiz kalmasını sağlar.