- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- Konular
- 189
- Reaksiyon puanı
- 27
- Web sitesi
- www.hebele.net
PowerToys, Windows 11 (ve 10) için bir araç takımıdır ve her türden güç kullanıcısına yöneliktir. Kullanıcılara üretkenliklerini artırmaları ve işleri genel olarak daha kolay ve hızlı hale getirmeleri için her türlü aracı sağlar.
Bir yıldan uzun süredir masamın yanına gelen hemen hemen her Windows PC'de PowerToys kullanıyorum ve bunu yeterince tavsiye edemem. Bu uygulamayı henüz denemediyseniz, denemeniz için birkaç neden burada.
PowerToys'un belirli özelliklerine geçmeden önce, PowerToys'un uzun süre desteklenmeye devam edecek şekilde nasıl ayarlandığını vurgulamakta fayda var. PowerToys aslında bir Microsoft projesidir, bu nedenle Windows'ta sorunsuz bir şekilde desteklenmeye devam edeceğinden emin olabilirsiniz. Windows'un kendisi ile PowerToys'un sundukları arasında büyük bir sinerji vardır.
Buna rağmen, PowerToys aslında açık kaynaklıdır. Tüm paket GitHub'dadır ve topluluk geri bildirimde bulunabilir ve kendi geliştirme çabalarını sunabilir. PowerToys'a eklenen araçların çoğu, Windows'a belirli türden özellikler getirmek isteyen topluluk üyeleri tarafından sağlanır. PowerTows penceresinin kendisinde, genellikle belirli bir özelliğin orijinal geliştiricisi hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Topluluk tarafından geliştirilen yazılımların hayranıysanız, PowerToys harika bir seçenek; ancak Microsoft'un katılımı, uygulamanın Windows'un daha yeni sürümleri tarafından destekleneceği ve daha uzun süre geliştirilmeye devam edeceği anlamına geliyor.
Klavyenizdeki tuşları yeniden eşlemek, belirli eylemleri daha kolay gerçekleştirmenize yönelik yollar sunabileceği için çok faydalı olabilir. Özellikle benim için, şu anda üzerinde çalıştığım bir inceleme sırasında bunun özellikle yararlı olduğunu gördüm. Almanca klavye düzenine sahip bir dizüstü bilgisayar aldım, yani QWERTY yerine QWERTZ düzenine sahip. Ancak PowerToys'un Klavye Yöneticisi aracıyla, bu tuşları değiştirebildim ve böylece yazmak çok daha doğal hissettirdi. Açıkçası, bu belirli aracı bu listeye eklememin asıl nedeni bu.
Ama bu, büyük resimde çok basit bir değişiklik. Bu araç, seçtiğiniz herhangi bir uygulamayı başlatmak da dahil olmak üzere çeşitli şeyler için klavye kısayollarını özelleştirmenize olanak tanır. Burada yapabileceğiniz oldukça fazla şey var.
Ayrıca, yabancı bir klavye kullanıyorsanız ve belirli bir aksanlı karaktere ihtiyacınız varsa, Hızlı Aksan aracı bu konuda da yardımcı olabilir.
Büyük bir masaüstü monitörle çalışırken, faremi gözden kaybetmek benim için çok sık rastlanan bir durum haline geldi ve bunu fark etmenin daha kolay olmasını isterdim. Neyse ki, PowerToys'un fare imlecinizi bulmayı kolaylaştırma fikrine odaklanmış çok çeşitli araçları var, hepsi Mouse Utility Tools altında.
Burada favorim Find My Mouse'dur , bu, istediğiniz etkinleştirme yöntemini kullanarak imlecinizin etrafında bir vurgulama çemberi oluşturmanıza olanak tanır. Fare artı işareti veya vurgulayıcı gibi diğer seçenekler de vardır, bunlar diğer senaryolarda yardımcı olabilir.
Aynı anda birden fazla bilgisayarda çalışırken keşke hepsi için aynı fareyi ve klavyeyi kullanabilseydiniz diye düşündünüz mü? İşte PowerToys'daki Mouse Without Borders aracı tam da bu noktada devreye giriyor.
Bu araç, dört Windows PC'yi bir güvenlik anahtarıyla bağlamanıza ve farenizin bir PC'den diğerine sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlamanıza olanak tanır ve aniden, mevcut farenizi ve klavyenizi kullanarak bu PC'leri kontrol edebilirsiniz. Aynı anda birden fazla bilgisayarla çalışan kişiler için mükemmeldir ve en iyi yanı, panonun bile cihazlar arasında taşınabilmesidir, böylece çok büyük olmadığı sürece bir bilgisayardaki bir dosyayı kopyalayıp diğerine yapıştırabilirsiniz.
Çok sık ihtiyaç duyduğum bir araç değil ama Mouse Without Borders'ı kesinlikle kullandım ve eminim birçok kişi de aynı şekilde hissediyordur.
PowerToys'da sevdiğim bir diğer araç da Image Resizer ve dosyaları yüklerken sıklıkla boyut kısıtlamalarıyla karşılaşan biriyseniz işinize yarayacaktır. Resimler genellikle belirli platformlar için çok büyük olabilir ve çok sayıda varsa her seferinde Photos uygulamasını açıp her birini yeniden boyutlandırmak pek de kullanışlı olmayacaktır.
Bu araçla, Dosya Gezgini'nde istediğiniz tüm görüntüleri seçebilir ve hepsini önceden ayarlanmış bir boyuta yeniden boyutlandırabilirsiniz. Ön ayarlarınızı özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz ve ayrıca görüntülerden meta verileri kaldırmak isteyip istemediğiniz veya yeniden oluşturulan görüntülerin orijinalleri değiştirip değiştirmemesi veya yeni kopyalar oluşturması gibi seçenekleriniz de vardır. Size bir ton zaman kazandırabilir.
Uzaktan ve hibrit çalışmanın yükselişiyle, hepimiz çevrimiçi toplantılarda hata yapmaya biraz meyilli olduk. Özellikle Zoom, Microsoft Teams ve diğerleri arasında öğrenmeye zorlandığımız çok sayıda uygulama ile, muhtemelen birkaç kişinin videolarını nasıl sessize alacağını veya kapatacağını unuttuğu olmuştur. Ayrıca, çoklu görev yapıyorsanız, çocuğunuz habersizce odaya dalmadan önce kameranızı kapatmak için uygulama penceresine hemen erişiminiz olmayabilir.
Video Konferans Sessize Alma aracı bu konuda yardımcı olur. Evrensel bir klavye kısayolu kullanarak her uygulama için web kameranızı veya mikrofonunuzu anında kapatmanıza olanak tanır, böylece çok geç olmadan doğru uygulamayı açmak ve kendinizi sessize almak için uğraşmanıza gerek kalmaz. Sadece seçtiğiniz klavye kısayoluna basın ve bir krizi başarıyla önlemiş olursunuz.
FancyZones'un harikaları hakkında birçok kez yazdım ve hala övgülerini söylemekten bıkmadım. Windows 11, Snap Layouts ile oldukça iyi bir pencere yönetimi sunuyor, ancak benim gibi 49 inçlik ultra geniş bir monitörünüz varsa, biraz daha fazlasına ihtiyacınız oluyor.
FancyZones, uygulamalarınızı yerleştirebileceğiniz özelleştirilmiş alanlar oluşturmanıza ve ideal düzeniniz için kullanmak istediğiniz alanların boyutunu tamamen özelleştirebilmenize olanak tanıdığı için harika. Ben nispeten basit bir adamım ve ekranımı üç alana böldüm - ikisi yazım ve referans materyalim için eşit boyutlarda ve üçüncüsü Slack veya Beeper gibi mesajlaşma uygulamaları için, diğer uygulamalarımın yanında sürekli olarak görünür. Ancak FancyZones'un potansiyeli muazzam ve uygulamaları belirli bir yuvaya yerleştirmenin ne kadar kolay olduğuyla daha da iyi hale geliyor: Sadece Shift tuşuna basın ve genel alanın üzerine gelin, her şey anında gerçekleşiyor.
Eğer işleri daha da ileri götürmek isterseniz, Workspaces adında daha yeni bir araç da mevcut. Bu araç , birden fazla uygulamayı aynı anda ekrandaki belirli konumlarda başlatabiliyor ve böylece sabah işinize başlamanızı çok daha kolay hale getiriyor.
Sanırım hiç kimsenin Windows Search'ü herhangi bir şey için övdüğünü duymadım ve açıkçası, bu bir bakıma haklı. Görev çubuğunda veya Başlat menüsünde bulunan arama çubuğunun kendi kullanımları var, ancak yavaş ve genellikle düzgün yanıt verebilmesi için çok hızlı yazdığınızda yanlış şeyi açıyor.
PowerToys Run'a girin , ihtiyacınız olana daha hızlı ulaşmak için mükemmel olan özel bir arama çubuğu ve başlatıcı. PowerToys Run, seçtiğiniz bir klavye kısayoluyla çağrılabilir ve macOS'taki Spotlight aramasına benzer. İstediğiniz uygulamanın veya dosyanın adını yazarsınız veya web aramanızı girersiniz ve anında yapabilirsiniz. Herhangi bir ekranda çağırabilirsiniz ve her zaman kullanıma hazırdır. Windows Search'ten çok daha duyarlıdır ve daha da iyisi, web'de arama yapmak istiyorsanız, varsayılan web tarayıcınıza ve arama motorunuza saygı duyar.
Matematiksel işlemler yapmak, birimleri dönüştürmek veya belirli önekleri kullanarak kabuk komutları çalıştırmak gibi şeyler yapabilen çok sayıda eklenti de vardır. İstediğiniz kadar güçlüdür.
PowerToys Run buradaki listemde bir numara olsa da, muhtemelen en çok kullandığım FancyZones'dur, bunun başlıca nedeni PowerToys Run'a alternatif olarak Flow Launcher kullanmaya alışmış olmamdır . Ancak PowerToys'un tüm bunlara sahip olduğunu düşünürsek, bu özelliklerin her biri için farklı uygulamalar yüklemekten çok daha kolay yönetilebilir. PowerToys'un buna değip değmediğini kimsenin iki kere düşünmesine gerek olmadığını düşünüyorum, özellikle de tamamen ücretsiz olduğunda. Bir deneyin, size temin ederim ki üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.
Bir yıldan uzun süredir masamın yanına gelen hemen hemen her Windows PC'de PowerToys kullanıyorum ve bunu yeterince tavsiye edemem. Bu uygulamayı henüz denemediyseniz, denemeniz için birkaç neden burada.
Açık kaynaktır
Topluluk tarafından yapıldı, Microsoft tarafından desteklendiPowerToys'un belirli özelliklerine geçmeden önce, PowerToys'un uzun süre desteklenmeye devam edecek şekilde nasıl ayarlandığını vurgulamakta fayda var. PowerToys aslında bir Microsoft projesidir, bu nedenle Windows'ta sorunsuz bir şekilde desteklenmeye devam edeceğinden emin olabilirsiniz. Windows'un kendisi ile PowerToys'un sundukları arasında büyük bir sinerji vardır.
Buna rağmen, PowerToys aslında açık kaynaklıdır. Tüm paket GitHub'dadır ve topluluk geri bildirimde bulunabilir ve kendi geliştirme çabalarını sunabilir. PowerToys'a eklenen araçların çoğu, Windows'a belirli türden özellikler getirmek isteyen topluluk üyeleri tarafından sağlanır. PowerTows penceresinin kendisinde, genellikle belirli bir özelliğin orijinal geliştiricisi hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Topluluk tarafından geliştirilen yazılımların hayranıysanız, PowerToys harika bir seçenek; ancak Microsoft'un katılımı, uygulamanın Windows'un daha yeni sürümleri tarafından destekleneceği ve daha uzun süre geliştirilmeye devam edeceği anlamına geliyor.
Klavyenizin sizin için daha iyi çalışmasını sağlayın
Tuşları yeniden eşlemek oldukça faydalı olabilirKlavyenizdeki tuşları yeniden eşlemek, belirli eylemleri daha kolay gerçekleştirmenize yönelik yollar sunabileceği için çok faydalı olabilir. Özellikle benim için, şu anda üzerinde çalıştığım bir inceleme sırasında bunun özellikle yararlı olduğunu gördüm. Almanca klavye düzenine sahip bir dizüstü bilgisayar aldım, yani QWERTY yerine QWERTZ düzenine sahip. Ancak PowerToys'un Klavye Yöneticisi aracıyla, bu tuşları değiştirebildim ve böylece yazmak çok daha doğal hissettirdi. Açıkçası, bu belirli aracı bu listeye eklememin asıl nedeni bu.
Ama bu, büyük resimde çok basit bir değişiklik. Bu araç, seçtiğiniz herhangi bir uygulamayı başlatmak da dahil olmak üzere çeşitli şeyler için klavye kısayollarını özelleştirmenize olanak tanır. Burada yapabileceğiniz oldukça fazla şey var.
Ayrıca, yabancı bir klavye kullanıyorsanız ve belirli bir aksanlı karaktere ihtiyacınız varsa, Hızlı Aksan aracı bu konuda da yardımcı olabilir.
Farenizi daha kolay bulun
İmlecinizi aramaktan yoruldunuz mu?Büyük bir masaüstü monitörle çalışırken, faremi gözden kaybetmek benim için çok sık rastlanan bir durum haline geldi ve bunu fark etmenin daha kolay olmasını isterdim. Neyse ki, PowerToys'un fare imlecinizi bulmayı kolaylaştırma fikrine odaklanmış çok çeşitli araçları var, hepsi Mouse Utility Tools altında.
Burada favorim Find My Mouse'dur , bu, istediğiniz etkinleştirme yöntemini kullanarak imlecinizin etrafında bir vurgulama çemberi oluşturmanıza olanak tanır. Fare artı işareti veya vurgulayıcı gibi diğer seçenekler de vardır, bunlar diğer senaryolarda yardımcı olabilir.
Cihazlar arasında çalışma
Bir fare, birden fazla bilgisayarAynı anda birden fazla bilgisayarda çalışırken keşke hepsi için aynı fareyi ve klavyeyi kullanabilseydiniz diye düşündünüz mü? İşte PowerToys'daki Mouse Without Borders aracı tam da bu noktada devreye giriyor.
Bu araç, dört Windows PC'yi bir güvenlik anahtarıyla bağlamanıza ve farenizin bir PC'den diğerine sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlamanıza olanak tanır ve aniden, mevcut farenizi ve klavyenizi kullanarak bu PC'leri kontrol edebilirsiniz. Aynı anda birden fazla bilgisayarla çalışan kişiler için mükemmeldir ve en iyi yanı, panonun bile cihazlar arasında taşınabilmesidir, böylece çok büyük olmadığı sürece bir bilgisayardaki bir dosyayı kopyalayıp diğerine yapıştırabilirsiniz.
Çok sık ihtiyaç duyduğum bir araç değil ama Mouse Without Borders'ı kesinlikle kullandım ve eminim birçok kişi de aynı şekilde hissediyordur.
Görüntüyü yeniden boyutlandırmayı kolaylaştırın
Daha fazla resim, sorun yokPowerToys'da sevdiğim bir diğer araç da Image Resizer ve dosyaları yüklerken sıklıkla boyut kısıtlamalarıyla karşılaşan biriyseniz işinize yarayacaktır. Resimler genellikle belirli platformlar için çok büyük olabilir ve çok sayıda varsa her seferinde Photos uygulamasını açıp her birini yeniden boyutlandırmak pek de kullanışlı olmayacaktır.
Bu araçla, Dosya Gezgini'nde istediğiniz tüm görüntüleri seçebilir ve hepsini önceden ayarlanmış bir boyuta yeniden boyutlandırabilirsiniz. Ön ayarlarınızı özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz ve ayrıca görüntülerden meta verileri kaldırmak isteyip istemediğiniz veya yeniden oluşturulan görüntülerin orijinalleri değiştirip değiştirmemesi veya yeni kopyalar oluşturması gibi seçenekleriniz de vardır. Size bir ton zaman kazandırabilir.
Zoom kazalarından kaçının
Tüm uygulamalar için anında kendinizi sessize alınUzaktan ve hibrit çalışmanın yükselişiyle, hepimiz çevrimiçi toplantılarda hata yapmaya biraz meyilli olduk. Özellikle Zoom, Microsoft Teams ve diğerleri arasında öğrenmeye zorlandığımız çok sayıda uygulama ile, muhtemelen birkaç kişinin videolarını nasıl sessize alacağını veya kapatacağını unuttuğu olmuştur. Ayrıca, çoklu görev yapıyorsanız, çocuğunuz habersizce odaya dalmadan önce kameranızı kapatmak için uygulama penceresine hemen erişiminiz olmayabilir.
Video Konferans Sessize Alma aracı bu konuda yardımcı olur. Evrensel bir klavye kısayolu kullanarak her uygulama için web kameranızı veya mikrofonunuzu anında kapatmanıza olanak tanır, böylece çok geç olmadan doğru uygulamayı açmak ve kendinizi sessize almak için uğraşmanıza gerek kalmaz. Sadece seçtiğiniz klavye kısayoluna basın ve bir krizi başarıyla önlemiş olursunuz.
Büyük monitörlerde üretkenliğinizi artırın
FancyZones gerçek bir hayat kurtarıcıdırFancyZones'un harikaları hakkında birçok kez yazdım ve hala övgülerini söylemekten bıkmadım. Windows 11, Snap Layouts ile oldukça iyi bir pencere yönetimi sunuyor, ancak benim gibi 49 inçlik ultra geniş bir monitörünüz varsa, biraz daha fazlasına ihtiyacınız oluyor.
FancyZones, uygulamalarınızı yerleştirebileceğiniz özelleştirilmiş alanlar oluşturmanıza ve ideal düzeniniz için kullanmak istediğiniz alanların boyutunu tamamen özelleştirebilmenize olanak tanıdığı için harika. Ben nispeten basit bir adamım ve ekranımı üç alana böldüm - ikisi yazım ve referans materyalim için eşit boyutlarda ve üçüncüsü Slack veya Beeper gibi mesajlaşma uygulamaları için, diğer uygulamalarımın yanında sürekli olarak görünür. Ancak FancyZones'un potansiyeli muazzam ve uygulamaları belirli bir yuvaya yerleştirmenin ne kadar kolay olduğuyla daha da iyi hale geliyor: Sadece Shift tuşuna basın ve genel alanın üzerine gelin, her şey anında gerçekleşiyor.
Eğer işleri daha da ileri götürmek isterseniz, Workspaces adında daha yeni bir araç da mevcut. Bu araç , birden fazla uygulamayı aynı anda ekrandaki belirli konumlarda başlatabiliyor ve böylece sabah işinize başlamanızı çok daha kolay hale getiriyor.
Uygulamalarınızı anında başlatın
PowerToys Run, Windows Search'ten çok daha iyiSanırım hiç kimsenin Windows Search'ü herhangi bir şey için övdüğünü duymadım ve açıkçası, bu bir bakıma haklı. Görev çubuğunda veya Başlat menüsünde bulunan arama çubuğunun kendi kullanımları var, ancak yavaş ve genellikle düzgün yanıt verebilmesi için çok hızlı yazdığınızda yanlış şeyi açıyor.
PowerToys Run'a girin , ihtiyacınız olana daha hızlı ulaşmak için mükemmel olan özel bir arama çubuğu ve başlatıcı. PowerToys Run, seçtiğiniz bir klavye kısayoluyla çağrılabilir ve macOS'taki Spotlight aramasına benzer. İstediğiniz uygulamanın veya dosyanın adını yazarsınız veya web aramanızı girersiniz ve anında yapabilirsiniz. Herhangi bir ekranda çağırabilirsiniz ve her zaman kullanıma hazırdır. Windows Search'ten çok daha duyarlıdır ve daha da iyisi, web'de arama yapmak istiyorsanız, varsayılan web tarayıcınıza ve arama motorunuza saygı duyar.
Matematiksel işlemler yapmak, birimleri dönüştürmek veya belirli önekleri kullanarak kabuk komutları çalıştırmak gibi şeyler yapabilen çok sayıda eklenti de vardır. İstediğiniz kadar güçlüdür.
PowerToys olmazsa olmazdır
Kullanım durumunuz ne olursa olsun, PowerToys'ta üretkenliğinizi artırmak için muhtemelen kullanabileceğiniz bir şey var. Ben sadece kişisel vurgularıma odaklandım, ancak burada farklı kişiler için yararlı olabilecek çok daha fazla araç var.PowerToys Run buradaki listemde bir numara olsa da, muhtemelen en çok kullandığım FancyZones'dur, bunun başlıca nedeni PowerToys Run'a alternatif olarak Flow Launcher kullanmaya alışmış olmamdır . Ancak PowerToys'un tüm bunlara sahip olduğunu düşünürsek, bu özelliklerin her biri için farklı uygulamalar yüklemekten çok daha kolay yönetilebilir. PowerToys'un buna değip değmediğini kimsenin iki kere düşünmesine gerek olmadığını düşünüyorum, özellikle de tamamen ücretsiz olduğunda. Bir deneyin, size temin ederim ki üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.