Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

E-posta seçenekleri nasıl olmalıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan raccoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

raccoon

Kayıtlı Üye
1
HBL RANK
Konular
52
Reaksiyon puanı
74
E-posta kurulumu nasıl yapılır, bildirim yada kayıt onaylama maili göndermeleri için.

Eposta seçenekleri ayarları nasıl olmalıdır ?

Çözüm

bende bu şekilde çıkıyor değiştir diyip smtp mi seçeceğiz adminim ?
Evet SMTP seçerek Host, Port ve oluşturduğun e-posta ve şifresini ilgili alanlara girmen gerekiyor.

Mail sunucusu için: hosting firmasından destek olabilirsin sorup öğrenebilirsin ne yapman gerektiğini.
Port: 465
Kimliği doğrula alanına Kullanıcı adı ve şifre tikini seçerek Kullanıcı adına oluşturduğun mail adresi örnek: [email protected] Şifre alanına mail hesabı için belirlediğin şifre.
Son olarakta SSL/TLS kullanın tikini aktif ederek kayıt edebilirsin.

xenforo-smtp-ayari.webp

Dediğim gibi firmaya sorduğunda, bu alandaki bilgiler için daha detaylı bilgiler verebilir.
XenForo'nun SMTP ayarlarını yapılandırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. XenForo Yönetim Paneline Giriş Yapın

Öncelikle XenForo yönetim panelinize giriş yapın.

2. SMTP Ayarlarına Erişin

1. Yönetim panelinin üst menüsünde "Genel" (General) sekmesine tıklayın.
  2. Sol menüde "E-posta Ayarları" (Email Options) bölümüne gidin.
    (Alternatif olarak, "Mail" veya "E-posta Ayarları" kısmını bulabilir ve tıklayabilirsiniz.)

3. SMTP Ayarlarını Yapılandırın

E-posta ayarlarını düzenlerken SMTP ayarlarını şu şekilde yapabilirsiniz:
  • SMTP Kullanılacak mı? (Enable SMTP): Burada "Evet" seçeneğini işaretleyin.
  • SMTP Sunucusu (SMTP Server): SMTP sunucusunun adresini girin. Örneğin:
    • Gmail için: smtp.gmail.com
    • Outlook için: smtp-mail.outlook.com
    • Özel bir e-posta sağlayıcınız varsa, onun SMTP sunucu adresini kullanın.
  • SMTP Portu (SMTP Port): Genellikle şu portlardan birini kullanırsınız:
    • 587 (TLS/STARTTLS ile)
    • 465 (SSL ile)
    • 25 (Bazı eski e-posta sağlayıcıları)
  • SMTP Kullanıcı Adı (SMTP Username): SMTP sunucusu için kullandığınız e-posta adresini yazın. Örneğin, [email protected].
  • SMTP Parolası (SMTP Password): E-posta adresinizin parolasını girin.
  • Güvenli Bağlantı (Encryption Method): Bağlantı güvenliği için genellikle:
    • STARTTLS (Port 587 için)
    • SSL (Port 465 için)
    • Bu seçenek, sunucunuzun güvenlik gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.
  • Gönderen E-posta Adresi (Sender Email Address): E-postaların hangi adresten gönderileceğini belirleyin. Bu genellikle SMTP hesabınızla aynı e-posta adresi olmalıdır.

4. Test Etme

Ayarları kaydettikten sonra, ayarlarınızı test etmek için bir test e-postası gönderebilirsiniz. Bu seçenek yönetim panelinde yer alır. Eğer test e-postası başarılı bir şekilde gönderilirse, SMTP ayarlarınız doğru şekilde yapılandırılmış demektir.

5. Sorun Giderme

Eğer test e-postası başarısız olursa:
  • SMTP sunucusunun adresini ve portunu doğru girdiğinizden emin olun.
  • E-posta sağlayıcınızın gerekli güvenlik izinlerini (örneğin, "Daha Az Güvenli Uygulamalara İzin Ver" seçeneği) kontrol edin.
  • Eğer 2 faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kullanıyorsanız, uygulama parolası kullanmanız gerekebilir.
Bu adımlarla XenForo'nuzun SMTP ayarlarını başarılı bir şekilde yapılandırabilirsiniz.XenForo'nun SMTP ayarlarını yapılandırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Yukardaki cevap chatgpt'ye aittir.

Admin panelde xenforo seçenekleri > E-posta seçenekleri adımlarını takip ederek E-posta gönderme yöntemi alanından SMTP olarak mail hizmetini yapılandırabilirsin. Hostinglerde ve ücretsiz olarak sunulan mail hostinglerde mail sorunları ile karşılaşabilirsin. Şuan için vaktim olmadığı için uzun uzun anlatamıyorum maalesef. Google üzerinde hali hazırda olan URL adreslerini aşağıda paylaşıyorum.
Gmail kurulumu için: Xenforo Google Gmail SMTP Kurulumu - R10.net
XenGenTr sitesine ait hazırlanmış bir video eğitimi:

bende bu şekilde çıkıyor değiştir diyip smtp mi seçeceğiz adminim ?
Evet SMTP seçerek Host, Port ve oluşturduğun e-posta ve şifresini ilgili alanlara girmen gerekiyor.

Mail sunucusu için: hosting firmasından destek olabilirsin sorup öğrenebilirsin ne yapman gerektiğini.
Kimliği doğrula alanına Kullanıcı adı ve şifre tikini seçerek Kullanıcı adına oluşturduğun mail adresi örnek: [email protected] Şifre alanına mail hesabı için belirlediğin şifre.

xenforo-smtp-ayari.webp

Dediğim gibi firmaya sorduğunda, bu alandaki bilgiler için daha detaylı bilgiler verebilir.

Çözüm

Ekli dosyayı görüntüle 737

Evet bu bilgileri biliyorum mail oluşturdum çünkü bilgim var yani, eksiksiz şekilde doldurdum test yaptım hatta mail yerine gmail adresimi yazdım denemek için başarılı dedi ama mail gelmedi.

Evet bu bilgileri biliyorum mail oluşturdum çünkü bilgim var yani, eksiksiz şekilde doldurdum test yaptım hatta mail yerine gmail adresimi yazdım denemek için başarılı dedi ama mail gelmedi.
İşte başta da dediğim gibi maalesef bu tür sorunlar olası sorunsuz bir mail transferi için mail hosting paketlerine göz atabilirsin.

Buralardan veya farklı alternatif firmalardan mail hosting hizmeti satın alabilirsin.

İşte başta da dediğim gibi maalesef bu tür sorunlar olası sorunsuz bir mail transferi için mail hosting paketlerine göz atabilirsin.

Buralardan veya farklı alternatif firmalardan mail hosting hizmeti satın alabilirsin.
Size özelden bir hata kodu yollayacağım.

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Geri