HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Rehber Linux Sunucularda root Şifresi Değiştirme

Anlatım, öğretim, ders, kurulum, v.s

admin

www.hebele.net
Kurucu
2
Katılım
2 Aralık 2024
Konular
189
Mesajlar
224
Reaksiyon puanı
27
Puanları
18
Konum
Türkiye
Web sitesi
www.hebele.net
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu yazımızda Linux Sunucularda root Şifresi Değiştirme işlemini tarif etmeye çalışacağım.

İlk olarak putty, v.b bir programla root olarak konsola giriş yapmanız gerekiyor. SSH servisine giriş yaptıktan sonra komut satırına passwd yazın ve enter tuşuna tıklayın.

ssh-root-sifresi-degistirme-1.webp

New password alanına yeni şifrenizi yazın. Bu şifre alanı güvenlik nedeniyle görünmeyecektir siz dikkatli bir şekilde yazmaya devam edin ve ardından enter tuşuna basın.

ssh-root-sifresi-degistirme-2.webp

Retype new password alanına şifrenizi tekrar girin ve enter tuşuna basarak yeni şifrenizi onaylayın.

ssh-root-sifresi-degistirme-3.webp

passwd: all authentication tokens updated successfully. şekline bir çıktı gördüyseniz root şifreniz başarılı bir şekilde değiştirilmiş olacaktır.

root şifre değiştirme işlemleri bu kadar bu işlemlerin ardından SSH sunucunuza veya panelinize yeni root şifrenizle erişim sağlayabilirsiniz.
 

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

SSD (Solid State Drive), verileri depolamak için hareketli parçalara sahip olmayan, tamamen yarı iletken teknolojisiyle çalışan bir depolama birimidir. Geleneksel sabit disklerden (HDD) farklı olarak, verileri manyetik disk yerine flash bellek yongaları üzerinde saklar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst