Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

One UI 7 İncelemesi: Samsung'un Bugüne Kadar En iyi Yazılım Güncellemesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7 ile her şeyi doğru yaptı; şimdi tek yapması gereken güncellemeyi telefonlarına ulaştırmak.

One UI 7 ile Samsung, yeni özellikler sunmak ve temelleri korumak arasında doğru dengeyi sağladı. Arayüz hala tanıdık, ancak yeni görsel tasarım onu çok daha modern gösteriyor ve Samsung çok ihtiyaç duyulan değişiklikleri yaptı: sonunda dikey olarak kaydırılabilen bir uygulama çekmecesi, akışkanlıkta fark edilir bir fark, gerçekten iyi olan bölünmüş bir bildirim bölmesi, daha temiz bir kamera kullanıcı arayüzü ve ihtiyacınız olan tüm AI destekli özellikler var. Samsung güncellemeyi yayınlamak için normalden önemli ölçüde daha uzun zaman alıyor, ancak bunun dışında One UI 7'de kusur bulunacak hiçbir şey yok.

Artıları​

+Yeni görsel tasarım
+Dikey kaydırmalı uygulama çekmecesi
+Daha iyi özelleştirilebilirlik
+Orta seviye cihazlarda artan akışkanlık
+Yararlı AI odaklı eklemeler

Eksileri​

-Daha yüksek pil tüketimi
-Amiral gemileri hakkında hala istikrarlı bir güncelleme yok

One UI 7, çok ihtiyaç duyulan bir kullanıcı arayüzü yenilemesine kavuşuyor​

Her yeni Android sürümü önemli kullanıcı arayüzü değişiklikleri ve özellik eklemeleri getiriyordu. Bu ne kadar heyecan verici olsa da, tutarlı bir kullanıcı deneyimine yol açmadı, bu yüzden markaların son üç yılda bu alana odaklanmaya çalışması anlaşılabilir. Özellikle Samsung, One UI'da pek fazla değişiklik yapmıyor, sürekli değişiklik yerine aşinalığı tercih ediyor.

One UI 7 güncellemesini çok daha dikkat çekici kılan şey bu; Samsung'un bir süredir yaptığı en büyük kullanıcı arayüzü yenilemesi ve her zamankinden daha temiz, daha modern ve daha iyi özelleştirilebilirlik sunan genel bir estetik sunuyor. Samsung'un değişikliklerin ölçeğini yönetmede açıkça sorunları vardı. Amiral gemilerinin çoğu hala Android 15 tabanlı güncellemeyi almadı ancak One UI 7'nin Samsung'un yazılım vizyonunda yeni bir dönemi müjdelediği yadsınamaz.

Samsung, One UI 7 ile arayüzü elden geçirdi ve bu genel olarak olumlu bir hareket. Arayüz artık daha temiz görünüyor ve her yerde daha iyi renklere sahip ve tutarlı. Samsung, simgelerin tasarımını da değiştirdi ve daha iyi derecelendirmeye sahipler ve biraz daha zarif görünüyorlar. Bu alanda daha iyi özelleştirme de var, One UI 7 simgelerin boyutunu değiştirmenize ve metin etiketlerini devre dışı bırakmanıza izin veriyor.

Widget'lar da daha temiz ve tasarımdaki değişiklikler One UI 7'yi kullanmayı çok daha keyifli hale getiriyor. Bununla birlikte, Samsung doğru dengeyi korudu; kullanıcı arayüzü modern görünse de, yine de hemen tanıdık geliyor. Samsung, arayüzle nasıl etkileşim kurduğunuza dair toptan değişiklikler yapmadı, bunun yerine eskimeye başlayan öğeleri güncelledi.

Tasarımdaki bazı ince ayarlar iOS'tan kaynaklanıyor ve bundan kaçış yok çoğu Android markası bunu yapmaktan suçlu. Bununla birlikte, uygulama iPhone 16 Pro Max'te elde ettiğinizden oldukça farklı ve Samsung bu yardımcı programlardan bazılarını "ödünç alma" ve bunları kendi arayüzüne entegre etme konusunda iyi bir iş çıkardı.

Daha küçük bir güncelleme pille ilgili; durum çubuğundaki simge daha temiz bir hap boyutunda tasarıma sahip, ancak en çok beğendiğim şey yüzdeyi simgenin içinde barındırması. Bu, yüzde simgesinin dışında yer aldığı için One UI 6.1.1'de bir sorundu, bu yüzden Samsung'un bu hareketi yaptığını görmek güzel.

Bir diğer küçük değişiklik ise genişletilmiş klasörlerle ilgili. Bu, ColorOS ve MagicOS'un gerçekten iyi yaptığı bir şey ve Samsung şimdi bunu takip etmeyi hedefliyor. Daha büyük klasörlerle, içinde bulunan bir uygulamayı başlatmak için bir klasöre girmenize gerek kalmıyor ve bu oldukça kullanışlı.

Verimliliği veya performansı en üst düzeye çıkarmak için bireysel başlıklardaki ayarları değiştirmenize olanak tanıyan yeni bir Game Booster var ve bu fark yaratıyor. Galaxy AI bir farklılaştırıcı olmaya devam ediyor ve Samsung bu alanda iyi bir yardımcı program seti oluşturuyor.

Kullanıcı arayüzü daha iyi bir optimizasyona sahip ve bu da, önceki yinelemelerde sürekli bir sorun olan Galaxy A56 gibi orta sınıf cihazlarda bile daha iyi bir akıcılık elde ettiğiniz anlamına geliyor. Bununla birlikte, Find X8 Pro'daki ColorOS veya hatta Xiaomi 15 Ultra'da çalışan Xiaomi'nin en son yazılımı kadar akıcılığa sahip değil, ancak Samsung telefonları bağlamında makul bir değişiklik.

One UI 7'de bölünmüş bir bildirim bölmesi var​

One UI 7'deki en büyük fark bildirim bölmesiyle ilgili; Samsung artık geçiş düğmelerinin bir tarafta, bildirimlerin diğer tarafta olduğu bölünmüş bir gölge kullanıyor. Bu, iOS'un Kontrol Merkezi'ne benziyor ve çoğu Çin markası da benzer bir sistem kullanıyor. Bölme tamamen opak değil ve arka plan renklerini vurgulamada iyi bir iş çıkarıyor.

Neyse ki, eğer tercih ederseniz birleşik bir bölmeye geri dönebilirsiniz. Çoğu Android telefonda genellikle yaptığım şey bu olsa da, bölünmüş bölmeyi oldukça beğendiğimi fark ettim; geçişler bölümünde daha fazla kontrol elde ediyorsunuz ve ekranın herhangi bir yerinde aşağı çekme hareketi bildirim gölgesini ortaya çıkarıyor geçişlere ulaşmak için sağ üst köşeden aşağı çekmeniz gerekecek.

Bölünmüş bölme, standart parlaklık kaydırıcısına ek olarak ses denetimini gösterir ve her zamanki akıllı ev cihazı denetimlerini ve Modlarını (Rutinler artık buna deniyor) elde edersiniz. Sağa ve sola kaydırarak bildirimler ve geçişler arasında geçiş yapabilirsiniz ve Samsung bu konuda her şeyi doğru yapmıştır.

Samsung aslında dikey kaydırmalı bir uygulama çekmecesi ekledi​

One UI 7'de en çok hoşuma giden şey, dikey kaydırmalı bir uygulama çekmecesinin tanıtılması. Samsung, yatay uygulama çekmecesini kullanmaya devam eden tek firmaydı ve telefonlarından birini kullandığımda sürekli olarak sinir bozucu oluyordu. Dikey kaydırmalı bir çekmeceye geçmek için Good Lock'u kullanmak zorunda kaldım ve bu genellikle Samsung cihazlarında değiştirdiğim ilk şeylerden biriydi.

Ancak One UI 7 ile bu yola girmenize gerek yok; çekmece standart olarak dikey olarak kaydırılıyor ve bu, kullanılabilirlikte büyük fark yaratan küçük bir değişiklik özellikle de benim gibiyseniz ve yüklü çok sayıda uygulamanız varsa. Bir diğer olumlu değişiklik ise arama çubuğunun çekmece içindeki konumu; artık altta yer alıyor ve bu da yukarı çekmeyi kolaylaştırıyor.

Artık Bar, One UI 7'de bağlamsal bilgi sağlıyor​

Diğer tüm üreticiler gibi Samsung da iOS'un Dynamic Island özelliğini taklit ediyor, ancak Kore markasının farklı olması gerektiğinden, uygulaması diğer cihazlardan farklı. Özellik Now Bar olarak adlandırılıyor ve temel olarak medya kontrolleri, zamanlayıcı, kaydedici, navigasyon ve diğer devam eden eylemleri kilit ekranının alt kısmında bulunan hap büyüklüğünde bir kutuda gösteriyor.

Fikir, ekranı uyandırmak zorunda kalmadan bu eylemlerle etkileşime girebilmenizdir ve bunu YouTube Music'te müzik oynatmayı kontrol etmek için iyi bir şekilde kullandım. Samsung'un durum çubuğunda bulunan Canlı Bildirimler adlı ikincil bir seçeneği var ve benzer bir şey yapıyorlar simgeyi seçerek müzik oynatmayı ve diğer eylemleri kontrol edebilirsiniz.

Çoğu cihazın aksine, bu bildirimler kamera kesitinin etrafında merkezlenmemiş, durum çubuğunun bir kenarında yer alıyor. ColorOS bu bildirimleri işlemede daha iyi bir iş çıkarıyor ve Samsung'un bu alanda tasarımı biraz değiştirmesi gerekiyor.

Genel Bakış menüsü One UI 7'de çok daha iyi​

Samsung ayrıca genel bakış menüsünü de değiştirdi ve çok daha iyi bir kullanılabilirliğe sahip. Görünümü tek bir kartın domine etmesi yerine, arka planda kartları önizlemenize izin veren rolodex benzeri bir tasarım elde ediyorsunuz ve bu çok ihtiyaç duyulan bir değişiklik. Son kullanılanlar menüsünde gezinirken kaydırma eylemi de daha akıcı.

Neyse ki Samsung, Genel Bakış menüsü üzerinden bölünmüş ekran modunu başlatma seçeneğini değiştirmedi. Hala bir uygulama simgesine basabilir ve bölünmüş ekran moduna zahmetsizce geçmeyi seçebilirsiniz ve bu, One UI'nin Android rakiplerine göre avantajlı olduğu bir diğer küçük alandır.

One UI 7 yepyeni bir kamera arayüzüne kavuşuyor​

Arayüzün geri kalanıyla birlikte Samsung, kamera kullanıcı arayüzünü de temizledi ve çok daha iyi organize edildi. Çekim modları vizörün altına taşındı ve baş parmağınızla modlar arasında geçiş yapmak daha kolay. Geçişlerin ve filtrelerin çoğu bir ayarlar düğmesinin arkasında gizli ve bu, arayüzün hiçbir yerinde bu kadar dağınık olmamasını sağlıyor.

Daha iyi kontrollerin yanı sıra iyi düzenleme araçlarına da sahip oluyorsunuz ve diğer tüm markalar gibi Samsung da farklılaştırıcı olmak için yapay zekayı kullanıyor.

Daha iyi pil kontrolü, daha yüksek tüketim​

Geçmişte One UI 7 beta sürümlerini kullandım ve S24+'da One UI 6.1.1'e kıyasla pil ömründe gözle görülür bir azalma oldu. Bu durum, Galaxy A56'da kararlı One UI 7 sürümünü kullandığımda da geçerli; telefon, eşdeğer pillere sahip yakın rakipleri kadar uzun süre dayanmadı, bu nedenle Samsung'un daha iyi pil verimliliği sunmak için ek ayarlamalar yapması gerektiği açık.

Samsung, hem şarj hem de daha iyi yoğunluk sağlamak için silikon karbür teknolojisine geçme isteği açısından pil teknolojisi söz konusu olduğunda diğer tüm Android markalarının gerisinde kalıyor. Ancak hoşuma giden şey, One UI 7'de pil korumalarının daha iyi olması; artık bir şarj sınırı belirleyip bunu %80 ile %95 arasında özelleştirebiliyorsunuz, bu da size çok daha fazla esneklik sağlıyor.

One UI 7 yavaş yavaş en iyi Samsung telefonlarına doğru yol alıyor​

Samsung genellikle güncellemeler konusunda iyidir, ancak One UI 7 için durum böyle olmadı. 9 Nisan itibarıyla, Galaxy S24+'ım hala kararlı One UI 7 yapısını almadı ve Android 15'e geçiş yapmayan tek 2024 amiral gemisi. Samsung'un Android 15 yapısını piyasaya sürmekte açıkça zorluk çektiği ve markanın bütçe ve orta sınıf cihazlarının en son Android sürümüne geçmesinin daha uzun süreceği açık.

Google'ın Android 16 lansmanını hızlandırmasıyla birlikte Samsung'un gecikmesi, çoğu cihazının Android'in bir sonraki sürümü kullanıma sunulduğunda Android 15'i alması anlamına geliyor.

One UI 7 genel anlamda harika bir güncelleme​

İyi bir güncellemenin tanımı, bir markanın temel özellik setini korurken anlamlı eklemeler yapmasıdır ve Samsung, One UI 7 ile bu dengeyi sağlamada harika bir iş çıkardı. Tasarımdaki değişiklikler arayüze bir canlılık ve dinamizm düzeyi getiriyor ve orta sınıf cihazlarda daha iyi bir akıcılığa sahip.

Temel özellikler değişmemiş, bu nedenle çevirici, Samsung İnternet, Samsung Mesajlar ve markanın benzersiz özelleştirme seçeneklerinde arama kaydına alışkınsanız, bunlar hala arayüzün önceki yinelemeleri kadar iyidir. Sonuç olarak, One UI 7 ile ilgili tek sorun, en iyi Samsung telefonlarında görünmesinin ne kadar uzun sürdüğüdür.

Kaynak: [SIZE=1]https://www.androidcentral.com/apps-software/samsung-one-ui-7-review[/SIZE]
 

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Geri
Üst