Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

Rehber PhpMyAdmin Veritabanı Yedeği Alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anlatım, öğretim, ders, kurulum, v.s

admin

www.hebele.net
Kurucu
6
HBL RANK
Konular
381
Reaksiyon puanı
334
Web sitesi
www.hebele.net

PhpMyAdmin ile veri tabanı yedeği alma (Dışa Aktarma) işlemleri​

PhpMyAdmin'e giriş yaptıktan sonra dışa aktaracağımız veritabanı seçimini yapın.

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-1.webp

Veritabanını seçtiktan sonra veritabanında bulunan tablolar açılacaktır dışarı aktarmadan önce Tabloları onar seçeneğiyle bulunan tablolar da onarma işlemi yaparak dışa aktarma daha sağlıklı bir adım olacaktır. Bu yüzden bütün tablaları seçerek seçilen tablaları onar adımlarını takip edebilirsiniz.

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-2.webp

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-3.webp

Onarma işlemi tamamlandıktan sonra üst menüde bulunan Dışa Aktar butonuna tıklayın.

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-4.webp

Açılan sayfada aşağıda ki görselde görüldüğü gibi bir özelleştirme yapma ihtiyacı yoksa Dışa aktar butonuna tıklayarak veritabanının .sql uzantılı yedeğini dışa aktarabilirsiniz.

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-5.webp

Veritabanı yedeğini bu şekilde aldım muhafaza edebilirsiniz. Olası sorunlarda almış aldığınız yedeği tekrar yükleyebilirsiniz. Sitenizin durumuna göre bu veritabanı yedekleme işlemini sıklıkla yapmanız faydanıza olacaktır.

phpmyadmin-veri-tabani-disari-aktarma-6.webp

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Geri